Skaffa pooltak

Att äga din egen pool ger dig mycket frihet, inte minst är förmågan att hoppa in och ut ur det kalla vattnet när du vill. Men när årstiderna förändras och vädret tar en tur till det värre, kan den poolen bli ett meningslöst slöseri med utomhusutrymme.

Att investera i ett högkvalitativ pooltak kommer inte bara att hålla skräp borta från din pool utan oxå skydda badaren från regn och snö, men de hjälper också poolägare på många andra kända sätt. Här är några fördelar med en pooltak:

1. Minskad kemisk användning

Om du har ägt en pool under en längre tid vet du det konstanta arbetet med kemikalier för att hitta rätt balans. För mycket och din pool kan orsaka irritation i dina ögon och mun, men för låga halter kan orsaka grumlighet i vattnet på grund av bakterier. Att ständigt strumpa upp på rätt poolkemikalier och testpaket är också en stor kostnad för poolägare, men att lägga till en poolhölje kommer att minska exponeringen för fosfater, föroreningar som kan komma in i din pools vatten och minska behovet av kemikalier.

2. Skapa ett uteserverings-utrymme året runt

Att kasta ett tält eller en bit duk över din pool kommer inte hålla er varma under de kalla månaderna, men med ett anpassat hölje med ett elsystem, VVS-kapacitet och ökad isolering kommer att hålla skadliga UV-strålar ute och varm luft. Många tillverkare kan erbjuda anpassade varumärkes- och färgalternativ, så din spänningsduk-bassäng kan enkelt blandas i ditt hem befintliga estetik istället för att klä ut som en öm tum. Poolhyllor med breda dörrar och fönsterpaneler kan bli året runt armaturer i din bakgård, vilket ger nyans för lite och starkt solljus för badaren.

3. Förbättra er hälsa

Med året runt tillgång till en pool i din egen bakgård, konditionsträna på en av de bästa sätten året om! Och eftersom du kommer att träna vid samma temperaturer varje dag, kommer din kropp inte att behöva anpassas varje gång du tar ett dopp. Att frigöra muskelspänningar, minska stress och förbättra cirkulationen är alla fördelar med vattenövningar, så att hålla din pool tillgänglig året runt kan vara ett bra steg för din hälsa.

4. Minska er risk för skador

Det kan bli mycket halt runt omkring poolen. Och då är risken stor att de kommer ske diverse skador på personer runtomkring.Ett säkert pooltak åt er pool så hjälper det till att förebygga olyckor. Eftersom ert pooldäck kommer att täckas och uppvärmas kommer det inte att finnas några isiga, hala områden runt din pool under vintermånaderna.

5. Förbättra din säkerhet

Om du täcker din pool håller du borta skräp och kallt väder, men ett pooltak kommer också att hålla bort vilda djur och insekter från att smutsa ner, skada er pool eller fastna er pool och drunkna. Samma gäller för inkräktare i din trädgård – ett pooltak utrustad med egna säkerhetsmöjligheter eller kopplat i ditt hem befintliga system kommer att förhindra obehörig åtkomst och varna dig för oönskade gäster i din trädgård.

Självklart behöver ni en pool-värmare, om du inte bor i Spanien, där kan kostnaden bli mycket högre om ni ute har ”isolerat” från yttre kyla. Om du också använder en solpaneler eller liknande kan ni dra ner ytterligare på era kostnader.

Så skaffa pooltak idag för

  • Bättre Miljö.
  • Slösa inte bort uteplatsen.
  • Möjlighet till bättre hälsa.
  • Mindre risk för skador.
  • Bättre säkerhet.